Svenska Spel

Dubbla nyförvärv till Sandviken

Amanda Hagelberg, 24-årig försvarare och Matilda Jacobsson, 19-årig offensiv spelare, har skrivit på för nykomlingen Sandvikens IF.

Tidigare i veckan tackade Sandvikens IF ja till att ta över Kungsbacka DFF:s plats i Elitettan. Wilma Näslund, som spelat hela sin karriär i klubben var då tydlig med att truppen behövde breddas.

– Det här är jättestort. Det är något som vi kämpat för länge. Det är jättekul att vi får chansen. Det blir självklart en omställning och en stor skillnad i spelnivå. Det gäller att vi visar att vi verkligen vill det här. Vi känner oss redo. Vi har lite för tunn trupp men vi kommer förhoppningsvis få in fler spelare, att vi nu kommer spela Elitettan gör ju SIF mer attraktivt att spela i, sa hon till klubbens hemsida.

Och nu har klubben presenterat dubbla nyförvärv. Igår offentliggjordes 19-åriga Matilda Jacobsson från Kvarnsvedens F19-lag.

– Jag valde att gå till SIF på grund av flera olika anledningar. Efter jag varit med och provtränat tyckte jag tjejerna i laget var jättetrevliga och det kändes som en bra grupp. Jag gillade träningsupplägget och att alla var så seriösa och verkligen gav allt. Samtidigt kändes jag mig redo att ta steget över till ett seniorlag, säger Jacobsson till sandvikensif.se.

Idag kom så nästa nyförvärv när den 24-åriga försvarsspelaren Amanda Hagelberg presenterades. Hon har erfarenhet från tidigare spel i Elitettan och vet vad som krävs för att laget ska hålla sig kvar.

– Det krävs mycket mer av varje individ när det gäller både träning och dom praktiska sakerna som kost, vila och planering. Tempot och det fysiska spelet är givetvis tuffare i den här serien, säger Hagelberg.

Hon kommer har spelat med både Sundsvalls DFF och Ljusdals IF i Elitettan tidigare. Nu blir det alltså Sandviken och det motiverar Hagelberg så här:

– Jag tycker att föreningen verkar ha stora ambitioner och mål. Jag vill ta chansen att vara med på den spännande resan SIF kommer vara med om i Elitettan.

FOTO: Mikael Nord, Sandvikensif.se