Svenska Spel

Dubbla nyförvärv till nykomlingen

Nykomlingen Sandvikens IF har gjort klart med ytterligare två spelare inför Elitettan 2020. De båda målskyttarna Sanna Öhlund och Hanna Sjöström ansluter från Gamla Upsala IF.

Sandvikens IF förbereder sig för sin första säsong i Elitettan och har hämtat in en hel del rutin. Man tappade Simone Edefall till Djurgården i vintras och behövde någon som ersatte de 32 målen anfallaren stod för i division 1 i fjol. Sanna Öhlund och Hanna Sjöström gjorde 37 tillsammans i samma serie och får nu chansen att visa vad de går för i den näst högsta serien.

– Sanna är en målskytt som gjort 44 mål på två säsonger i division 1. Hanna gjorde 15 mål i fjol och är en otroligt fysisk spelare. Vi får in två bra och tuffa spelare med både rutin och jävlar anamma. Rent fysiskt känner vi att vi ska klara att stå upp mot de andra lagen nu, men sedan är det ju andra saker som spelar in också, säger Marcus Larsson, huvudtränare i Sandvikens IF.

Är ni färdiga med truppbygget ?
– Det är vi, men det är klart att om en elitspelare flyttar till Gävle eller någon annanstans i närheten är vi såklart intresserade, säger Larsson.

FOTO: Sandvikensif.se