Svenska Spel

Dramatik i säsongens sista omgång

Umeå IK FF tog hem ligasegern och den första uppflyttningsplatsen till OBOS Damallsvenskan med ett par omgångar kvar och kan åter igen se fram mot spel i Sveriges högsta liga.

Kampen om topplaceringarna i årets Elitettan har varit stenhårda med framförallt AIK, IK Uppsala Fotboll, Hammarby IF FF och segrarinnorna Umeå IK FF inblandade.

Andraplatsen har flera gånger bytt innehavare och det är först i slutet på säsongen som det  står mellan bara två lag om vem som tar den. AIKs chanser försvann när man förlorade det heta Stockholmsderbyt mot just Hammarby inför toppubliknoteringen i Elitettan 2,432 personer.

Hammarby hade sedan chansen att sätta punkt för jakten på uppflyttning borta mot BP, men nådde bara 1-1 samtidigt som Uppsala, med notoriske målgöraren Cassandra Korhonen (25 mål i år) i spetsen bortaslog Mallbackens IF Sunne med 3-0. Det betyder inför helgens sista omgång att Uppsala står på tredje plats med 52 poäng, bara två efter andraplacerade Hammarby.

På söndag möts de båda lagen på Hammarby IP i en match som blir direkt avgörande om vilket lag som flyttas upp till OBOS Damallsvenskan, mer dramatik är svårt att få. Vinst gäller för Uppsalalaget och för hemmalaget räcker ett oavgjort resultat då man har ett mål bättre målskillnad.

Intresset för matchen (som sänds av Aftonbladet) är stort och det förväntas bli publikfest med tillresta Uppsala-supportrar och närmare 2,000 förköpta biljetter.

Matchen startar 13.00.