Svenska Spel

Bupe Okeowo sist in i Sandviken

Sandvikens IF har jobbat ihärdigt för att få ihop ett slagkraftigt lag till sitt första år i Elitettan. Med värvningen av Bupe Okeowo anser man själva att truppen är spikad.

Efter att Kungsbacka DFF dragit sig ur Elitettan 2020 fick Sandvikens IF förfrågan om att ta deras plats. De tackade ja och har jobbat hårt för att höja kvalitén och konkurrensen på sin trupp. Målvakten Tea Lundmark hämtades hem från Mallorca, försvararen Amanda Hagelberg förstärkte och flera offensiva namn plockades in. Bland annat den målfarliga duon Sanna Öhlund och Hanna Sjöström från Gamla Upsala. Öhlund och Sjöström gjorde 37 mål tillsammans i division 1 i fjol. Nu får de dessutom konkurrens om anfallspositionerna av Bupe Okeowo.

Okeowo har spelat i Sunnanå de senaste tre åren och stått för 49 mål på 54 matcher. Nu ser hon framemot att spela med sin nya klubb. Och att få möta sin gamla.

– Jag tror det blir en kul och utmanande säsong och jag hoppas jag kan hjälpa till att säkra nytt kontrakt i Elitettan, säger hon till sandvikensif.se. Det kommer att bli spännande att möta mitt gamla lag och träffa mina gamla lagkamrater, det kommer bli en tuff match.

Marcus Larsson, Sandvikens tränare, tror att Okeowo blir ett bra komplement till resten av anfallsuppsättningen.

– Bupe är en snabb och teknisk forward som gärna utmanar på små ytor och är vass i boxen. Det ska bli intressant att se henne i matchsituationer så snart vi får börja spela, säger han till klubbens hemsida.

Bupe Okeowo har förutom Sunnanå SK också tillhört Krokom/Dvärslätt IF och IFK Timrå sedan hon kom till Sverige 2015. På 86 matcher har hon gjort 76 mål.

FOTO: Mikael Nord