Svenska Spel

Assi IF lämnar Elitettan, Älvsjö AIK ersätter

Efter tre säsonger drar sig Assi IF ur Elitettan. Orsaken är brist på egna spelare och ledare och därför har föreningen bestämt sig för att göra en omstart och satsa på yngre spelare i klubbens division 2-lag.

– Vi har tidigare varit bra på att få fram egna spelare och när vi gick upp där hade vi 15 egna spelare, men senaste säsongen var det ungefär hälften och inför kommande säsong såg det ut att bli ännu färre. Det är inte så många som vill flytta till Kalix, tyvärr, säger ordföranden Lennart Wikström till P4 Norrbotten.

Den vakanta platsen går till Älvsjö AIK som i och med detta är åter i Elitettan. Laget tog poäng i andra kvalmatchen borta mot Alingsås FC United vilket betydde att Älvsjö AIK rankades som det bästa förlorande kvallag från de tre matcher som spelades i kvalet till Elitettan.

– Vi har gjort en riktigt bra säsong och jag tycker att föreningen, spelare och ledare är värda det här. Det kan tyckas lite konstigt att en serieseger inte garanterar uppflyttning men å andra sidan är de förutsättningarna vi vetat om hela tiden. Visst, det hade känts bättre om vi hade säkra uppflyttning genom att vinna kvalet men så här i efterhand är jag glad att vi gjorde en sådan stark insats nere i Alingsås, den poängen visade sig ju i slutändan vara helt avgörande, säger Älvsjö AIK:s sportchef Stefan Aletorn till klubbens hemsida.