• Huvudsponsor
    Presenting partner
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Söndag Sön 12 November Nov
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr

Skoog har satt målet på topplacering

26 januari 2021 13:30
Tuva Skoog jublar
Talang

I fjol spelade 15-åriga Tuva Skoog i 22 av de 26 matcherna i Elitettan för sitt Morön BK. Fyra mål blev det då och nu siktar hon högre.


I en intervju med fotbollslivet.se berättar Tuva Skoog om sina förhoppningar inför den annalkande säsongen. I fjol startade hon sju matcher för Morön och laget var länge med i kampen om de två åtråvärda placeringarna i toppen. Det blev till slut en tredjeplats, men Skoog hoppas att laget ska lyckas ännu bättre i år.

– Jag är väldigt nöjd med det vi presterade i fjol. Vi jobbade som ett lag och hjälpte varandra att utvecklas både som spelare och som människor. Det är klart att vi hoppades på en allsvensk plats men tyvärr räckte det inte och det är såklart surt, men nu i efterhand så är jag väldigt stolt över det vi lyckades åstadkomma och att vi aldrig gav upp hoppet, säger hon till fotbollslivet.se.

Den unga anfallstalangen blev dessutom uttagen i F05-landslaget under året, men hon väntar fortfarande få att spela landskamper i den gulblå tröjan. På grund av pandemin blev landslagets samtliga landskamper under 2020 inställda. Istället spelades träningsmatcher mot svenska klubblag. Skoogs målsättningar inför årets säsong är högt uppsatta.

– Jag har många förhoppningar på fotbollsåret 2021 och det som kommer närmast nu är ju svenska cupen och där hoppas jag på att vi tar oss långt och att vi kan stå upp bra mot de allsvenska lagen som vi möter då. Men det största målet är nog att jag vill att vi tar oss upp till Damallsvenskan och lyckas vinna elitettan. Sedan hoppas jag ju givetvis att vi får samlas med landslaget igen och att vi får spela landskamper tillsammans. Personligen vill jag bara ha roligt och utvecklas så mycket som möjligt, säger hon.

Läs hela intervjun här