• Huvudsponsor
    Presenting partner
Lördag Lör 29 Maj Maj
Söndag Sön 30 Maj Maj
Fredag Fre 4 Juni Jun
Lördag Lör 5 Juni Jun
Söndag Sön 6 Juni Jun
Lördag Lör 12 Juni Jun
Idag 13 Juni Jun
Onsdag Ons 16 Juni Jun
Torsdag Tor 17 Juni Jun
Söndag Sön 20 Juni Jun
Torsdag Tor 24 Juni Jun

Målglatt i premiären

19 april 2021 17:03
Elitettan

Det bjöds på målfester på flera håll när Elitettan drog igång i helgen.


Sex matcher, 27 mål. Det är Elitettan man ska titta på om det är mål man vill se. Premiärhelgen inleddes dock på tråkigt vis när vi fick besked om att kamratmötet mellan IFK Norrköping och IFK Kalmar skjuts upp på grund av sjukdom. Och inte heller nästa helg blir det spel för Peking då mötet med Lidköping skjutits upp av samma anledning.

Men sex matcher fick vi ändå se och det hände spännande saker i samtliga.

Borgeby – Älvsjö AIK 2-3

I ett svängigt möte i Skåne var det till slut Älvsjö som plockade tre poäng mot nykomlingen Borgeby. Nova Karlsson såg till att nykomlingarna hade ledningen i paus, men på bara fem minuter, mitt i den andra halvleken, gjorde Älvsjö tre mål, vände på steken och vann till slut med 3-2.

Jitex – Sundsvalls DFF 3–0

En annan nykomling, Sundsvall, tog sig till västkusten för att premiärspela i Elitettan 2021. Här dröjde det inte lång tid innan vi såg vartåt matchen lutade. Elin Palklint satte 1-0 efter åtta minuter och bara åtta minuter senare satte Lina Reinl (helt tillbaka från mammaledigheten) tvåan för Jitex. Mötet slutade till sist 3-0 till hemmalaget.

Umeå IK – Bollstanäs SK 7–1

Umeå hade en framgångsrik vår i Svenska Cupen och tog sig hela vägen till semifinal. När Elitettan drog igång fortsatte laget att spela bra. Den unga talangen Lisa Björk satte tre av målen i 7–1-segern mot Bollstanäs.

IK Uppsala – Lidköpings FK 4-1

Uppsala ramlade ur Damallsvenskan i fjol, men visade att man vill vara med och kämpa om direktplatserna upp igen redan i år. Efter 3-1 i paus gjorde man ytterligare ett i den andra halvleken och plockade säsongens första trea.

Morön BK – Alingsås FC 4-1

På söndagen inledde fjolårstrean Morön säsongen övertygande när Alingsås besegrades med 4-1. De två första målen gjordes av Hildah Tholakele Magaia innan hon fick kliva av skadad i paus. Morön fortsatte dock mala på och vann till sist med 4-1.

Mallbackens IF – BP 0-1

Den sista matchen i premiäromgången blev också denmålsnålaste. Klara Andrup satte matchens enda mål för BP som plockade med sig samtliga poäng hem från Värmland.