Målrik inledning på Elitettan 2020
Publicerad: 2020-06-14

Den första omgången av Elitettan rullade igång på söndagen och det var ett riktigt målkalas vi bjöds på. Sex matcher spelade och 29 mål gjorda.

På förmiddagen, redan klockan 11.00, startade premiärmatchen mellan Jitex och Morön och det var hemmalaget som började starkast. En 2-0–ledning i paus reducerades direkt när den andra startade. Men när Jitex gjorde 3-1 bara minuten efter Moröns reducering trodde nog de flesta på hemmaseger. Gästerna ville dock annat och öste på framåt. Rebekah O´Brien reducerade till 3-2 efter 53 minuters spel och förra årets skyttedrottning, Hayley Dowd kvitterade 20 minuter senare. Med bara en minut kvar på ordinarie tid avgjorde sedan Katrina Guillou för gästerna. En fin dribblingsräd utanför offensivt straffområde avslutades med ett vackert skott i bortre hörnet. 4-3 till Morön och en fin start på säsongen.

Nykomlingsmötet mellan Sunannå SK och Sandvikens IF inleddes i ett rasande tempo, men bara från bortalaget. Redan efter 20 minuter stod det 4-0 till gästerna och när domaren blåste för full tid stod det 1-5 på resultattavlan.

Lite lugnare i målprotokollet var det i mötet mellan Kvarnsveden och Mallbacken. Mallbackens Ida Hallstensson gjorde matchens enda mål efter tio minuters spel och värmlänningarna fick tre poäng med sig hem från Borlänge.

I Stockholm spelades det derby direkt och det var AIK som var starkare än Hammarby den här gången. Den första halvleken var jämn spelmässigt, men när 45 minuter var spelade hade AIK en 3-0–ledning i ryggen. Det finska nyförvärvet Jenny-Julia Danielsson stod för både mål och assist i sin första Elitettanmatch för klubben. I den andra halvleken utökade AIK till 4-0 innan Hammarby fick in en reduceringsboll i slutet av matchen.

Alingsås FC såg ut att ta de tre poängen i mötet med Bollstanäs efter att ha vänt et 0-1–underläge till ledning med 2-1. Men på tilläggstid satte Elvira Gustafsson en frispark och såg till att poängen fördelades jämnt mellan de båda lagen.

På Gröndals IP bjöds vi på fem mål och det var IFK Kalmar som gjorde flest. Klara Rybrink gav Kalmar ledningen efter sju minuter, men gästande IFK Lidköping kvitterade från straffpunkten. Taylor Townsend målskytt från elva meter. Två må från hemmalagets Tabby Tindell gav 3-1, innan Townsend slog en ny straff i mål. 3-2 och tre poäng till IFK Kalmar.

Premiäromgångens sista match spelades mellan Älvsjö AIK och BP. Där var det gästernas Julia Olsson som satte matchens enda balja efter 19 minuter och gav de rödsvarta tre poäng.