• Huvudsponsor
    Presenting partner
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Fredag Fre 15 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Fredag Fre 29 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Lördag Lör 6 November Nov
Söndag Sön 7 November Nov

Matchbladet – inför Elitettans omgång 19

10 september 2021 16:34
Elitettan

Kan Umeå fortsätta snitta över tre mål per match, finns det hopp för något av bottenlagen och hur ska kampen kring uppflyttningsstrecket sluta? Vi tar en koll på helgens omgång och ger dig lite tips på vad du ska ta en extra koll på.


IFK Kalmar – Mallbackens IF, lördag 12.00

Om det ör något som Mallbacken ska hålla koll på till helgen är det firma Tindell/Asperot hos hemmalaget. Tillsammans har de gjort 19 av lagets 29 mål (Tindell 11, Asperot 8) och är starkt bidragande till att laget kämpar kring topp tre-platserna. Men det blir inte lätt för hemmalaget att hitta nätet. När lagen möttes i våras slutade det mållöst och faktum är att Mallbackens defensiv varit stark säsongen igenom. Värmlänningarna är dessutom obesegrade i fem raka matcher.

IFK Norrköping – IK Uppsala, lördag 14.00

Efter tre raka förluster har IFK Norrköping plockat poäng i två raka matcher och nu ställs man mot tufft motstånd. Och med elva poäng ner till nedflyttningsplats är det inte den här matchen Pekingsupportrarna ska kräva poäng. Uppsala är tvåa i serien och fortsätter jaga efter Umeå IK. Det blev visserligen förlust för IKU i den senaste omgången, men två raka 5-0–segrar på bortaplan talar om god reseform. Det har börjat hetta till bakom Uppsala i tabellen och det är dags att ta en övertygande seger och skapa lite extra spelrum neråt.

Sundsvalls DFF – Umeå IK, lördag 14.00

Sundsvall har två segrar på de tre senaste matcherna och mycket tyder på att man säkrat sitt kontrakt i Elitettan. Det är fortfarande många poäng kvar att spela om, men mycket ska ske för att bottenlagen ska komma ikapp nykomlingen. Nu ställs man emot serieledande Umeå som är obesegrade i fem raka matcher och snittar över tre mål per match sett över hela säsongen. Henna-Riikka Honkanen snittar över ett mål per match och både Honkanen och UIK lär vilja fortsätta bevisa hur bra man är. Precis som för IFK Norrköping mot Ik Uppsala är det här en match där Sundsvall slipper press. Man kan spela avslappnat och då kan allt hända.

Lidköpings FK – BP, lördag 14.00

Både Lidköping och BP kämpar i närheten av den tredje direktplatsen till OBOS Damallsvenskan. Hemmalagets form är svag och man har fem raka matcher utan seger. Det behöver ändras på om man ska vara med och utmana om uppflyttning. BP har sju segrar på de åtta senaste och är trea i tabellen just nu. Formen är fantastisk och mycket tyder på att man kommer vara med och kämpa kring en direktplats när säsongen går in i sista tredjedelen.

Bollstanäs SK – Älvsjö AIK, lördag 15.00

Hemmalagets form är otroligt svag. Tre raka förluster och bara en seger på hela säsongen. Nästjumbo i tabellen och det är dags att börja plocka poäng om hoppet om Elitettan 2022 ska fortsätta leva. Just nu är det elva poäng upp till säker mark och det sägs ju att vad som helst kan hända i ett derby. Motståndaren Älvsjö parkerar i mitten av tabellen med nio poäng upp till tredjeplatsen. Viljan att nå dit finns fortfarande, men går det? Läge för skräll och hemmaseger här?

Borgeby SK – Jitex BK, lördag 15.00

Om Bollstanäs haft en tuff säsong så har nykomlingen Borgeby haft det ännu tuffare. Noll segrar och bara fyra poäng än så länge. Mycket tyder på att det blir respass ner till division 1 igen. Men än är det många poäng kvar att spela om och hoppet är det sista som överger en. Ska miraklet ske är det dock dags att börja plocka poäng nu. Ett Jitex som höll nollan i fyra raka matcher åkte på en klar 3-0–förlust senast och kanske är det nu Borgeby ska kunna ta sin första seger?

Alingsås FC – Morön BK, söndag 12.30

Alingsås tog en efterlängtad seger när man slog tabelltvåan Uppsala med 3-2 i senaste omgången. En seger som gör att man helt och hållet kan räkna bort bottenstrid, men frågan är om man orkar närma sig lagen ovanför. Lagets bästa målskytt Alma Öberg hittade nätet för första gången sedan starten på juli. Kan det bli ketchupeffekt och nya poäng här? Morön jagar tredjeplatsen och uppflyttning till högsta serien. Hilda Magaia har målat i två raka matcher och är uppe på elva sammanlagt under säsongen. Ska Morön fortsätta utmana kommer sydafrikanskan fortsätta behöva hitta nätet. Blir det mål i tredje matchen i rad i helgen?

Helgens hetaste: Striden kring uppflyttning. Fyra lag ligger inom tre poäng från plats 2-5. Det kommer bli en het höst där det sent kommer avgöras vilka som tar klivet upp från Elitettan till OBOS Damallsvenskan.

Håll koll på: Umeås offensiv. Det skulle kunna vara en standardrekommendation eller en del av de tio budorden: Du ska hålla koll på offensiven hos Umeå IK, varje vecka. Henna-Riikka Honkanen har gjort 19 mål, Lisa Björk har målat 13 gånger och Monica Jusu Bah (som precis utsågs till månadens spelare i augusti) har gjort sju stycken.

Håll koll på2: Lidköpings FK är nästan tvungna att ta tre poäng mot BP för att haka på i striden kring uppflyttning. Vid BP-seger är det nio poäng upp till tredjeplatsen och det känns väldigt långt.

Här ser du helgens matcher: Sportexpressen visar, precis som vanligt, alla matcher från Elitettan.