Orji vill måla i varje match
Publicerad: 2021-01-27
Målskytten
Den nigerianska landslagsanfallaren Ebere Orji har bytt Linköpings FC mot IFK Kalmar. Nu vill hon hjälpa sitt nya lag med mål, mängder av mål.

28-åringen kom till Linköpings FC inför fjolårets OBOS Damallsvenskan och fick en kalasstart. Fem mål och en assist under de inledande sex omgångarna bidrog till att hon blev utsedd till månadens spelare. Men vinden vände och under den avslutande delen av säsongen satt hon mycket på bänken.

– I fotboll hittar man ibland inte sin roll eller formen och det var tufft ett tag. Men det var bra för mig att det gick lite sämre. Jag lärde mig mycket och jag tror att det gör att jag kan ta nästa steg i min fotbollskarriär. Denna säsong ska jag inte låta det hända utan jag vill vara bra och bidra hela tiden, säger Orji i en intervju med Barometern.

Det är en målglad anfallare som skrivit på ett tvåårskontrakt med IFK Kalmar. På de två och ett halvt år som Ebere Orji tidigare spelat i Elitettan (med Mallbacken och Umeå IK) har hon noterats för 26 mål och 17 assist. Och målsättningarna för i år är glasklara.

– Jag har erfarenheten och tror att den här säsongen kommer bli väldigt bra. Jag vet vad som krävs och vill spela så mycket jag kan och göra så många mål jag kan för att bidra till att Kalmar ska ligga i toppen av tabellen. Jag ska göra mycket mål, jag kan göra mycket mål och jag vill göra mål i varje match, det är ett mål jag har, säger hon.

Läs hela intervjun med Ebere Orji

Elitettan
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER