Svenska Spel

Alingsås FC får klara sig utan lagkaptenen i säsongspremiären

Alingsås FC tog sig upp i Elitettan inför årets säsong och spelar förhoppningsvis seriepremiär den 5 april. Men en spricka i menisken hindrar lagkaptenen Moa Jarl från spel den närmsta tiden.

Coronavirusets framfart i Sverige och världen har gjort att helgens Svenska Cup-matcher kommer spelas utan publik. Hur det blir med premiärerna och inledningen av Elitettan återstår att se. En sak som är säker är den att nykomlingen Alingsås FC får klara sig utan sin lagkapten i en eventuell premiär.

– Jag har varit med på en del träningar, men det har aldrig känts riktigt hundra egentligen. Med facit i hand borde jag kanske inte kört på, säger hon till Alingsås Tidning.

Hon besökte en sjukgymnast för att kolla upp sina smärtor, men det liknade en överansträngning och hon ordinerades vila. Smärtan gav inte med sig och en tid för magnetröntgen bokades.

– Den visade att jag hade en spricka i menisken. Jag slipper som tur är operation, men får inte springa och hoppa på åtminstone fyra veckor. Det jag kan göra är att cykla och underhålla fysiken på andra sätt, säger Moa Jarl.

Hon vet inte hur länge hon blir borta, men om premiären spelas när det är planerat och schemaläggningen kvarstår tyder mycket på att hon missar ett par matcher.

– Givetvis känns det trist att inte få vara med när det roliga börjar, men samtidigt så kunde det varit värre. Nu vet jag vad som är problemet och då är det enklare att förhålla sig till det. Jag får sikta på att komma tillbaka starkare än någonsin istället, säger hon till AT.

En längre intervju med Moa Jarl kommer i helgen. Där pratar om hon lagets förväntningar och förhoppningar inför säsongen. Håll utkik på elitettan.se under helgen.

FOTO: svenskalag.se/alingsasfc